2013-06-30 / 14:03:39 / Coves de Campanet / Mallorca part IV

Nu har vi kommit fram till del fyra i Mallorca-serien och troligtvis min favoritutflykt på hela resan. Det var förmiddag, innan vi körde till Formentor (som jag skrev om igår), och vi tog bilen till den lilla staden Campanet och droppstensgrottorna som fanns där. 
 
Miljöerna kring grottorna var helt fantastiska. Det är synd att turismen har ockuperat så stora områden av ön eftersom den orörda naturen är fruktansvärt vacker häromkring.
 
De hade byggt en väldigt fin uteservering och gullig souvenirbutik uppe på kullen, som en takterass, med lila blommor och pelare och massor av grönska. 
 
Inuti själva grottorna var det förbjudet att använda kamera, vilket betyder att jag inte har några fotografier därifrån, förutom dyrbara minnesbilder som jag sparar noggrannt i mitt huvud. 
Jag tror inte att jag kan beskriva hur fantastiska grottorna var i ord, men tänk Prometheus, dvärggrottorna i Sagan om Ringen, ett mörkt sagoslott. Tänk mäktigt. Någonting som bildas under tusen, kanske miljoner år. Långa stenformationer som vrider sig längs golv, tak, väggar. 
 
 
Om ni kommer till Mallorca, besök en droppstensgrotta! De finns lite överallt på ön. Kan rekommendera Campanet, trots att det är en av de minsta (men tillräckligt stor för att fascinera). Lämna en kommentar

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Blogg/hemsida

Kommentar:Alla kommentarer godkänns innan publicering.
Om du vill ha svar på din kommentar, glöm inte att fylla i din mailadress eller bloggadress.
Trackback