2012-01-31 / 20:25:26 / Let it go


älskar att sitta och lägga in massa typografi i mina bilder... söta citat är mitt liv! hehe

Hej mina fina! Dagen har varit rätt bra, med lite skridskor, lite SO-prov, lite poesi på svenskalektionen och lite fotbollsträning. Skridskor är galet kul, faktiskt, trots att man ser helt knasig ut när man står där och vinglar i hjälm. (Men alla andra ser lika knäppa ut som man själv gör, så det gör ju ingenting).

Nej, nu ska jag sätta mig och räkna ut arean av en cirkelbåge. Matteprov imorgon, vet ni. Tjohej!



2012-01-28 / 13:17:38 / 30 januari 2012




i am a lucky one, som får vakna upp till en sån här magisk soluppgång nästan varje dag.. får mitt morgonhumör på topp direkt!

Tänkte bara titta in och säga hej, och att jag lever, och att jag har haft rättså fullt upp hela helgen. Idag har jag gått runt med en tjockiströja & frusit som en jagvetintevad. Kalla, mysiga januari.
Nu är det plugga järnet som gäller. Historieprov imorgon. Ha det gött!




2012-01-27 / 17:15:13 / Språkresa 2012

bildkälla: ef.se

Yes! Språkresa bokad inför 2012! HAPPYYYY!
Jag ska till Gozo, en ö precis utanför Malta. Tre veckor mitt i juli. Helt sjukt är det, jag är så glad! Nu längtar till sommaren mer än någonsin..

Men ikväll blir det minsann ingen sommarlängtan. Det blir tacos & TV-mys med familjen i vintermörkret. Snö och vinter är riktigt härligt det med. Ha en toppenkväll och en fin helg, allesammans! TTYL



2012-01-24 / 16:59:58 / Photo challenge

201606520788689993_cjpikvme_c_large
Hittade en lite rolig grej på weheartit innan, ett fotouppdrag, som ni kan se. Detta kanske kan få lite fart på inspirationen? Fast det lär bli lite oregelbundet, då jag inte har tid varje dag. Men i alla fall, det skulle vara skoj.

Är ganska taggad inför detta nu - jag börjar förmodligen imorgon. Jag kommer inte blogga om det här varje dag i 30 dagar framåt, så som en del gör, det hinner jag aldrig. Men jag kanske visar om det blir något fint av det i slutändan. 

Jag lägger det här inlägget under kategorin Fototips, det är säkert någon annan som kan ha nytta av det här när inspirationen ligger på minus.



2012-01-22 / 19:47:28 / Hej mitt vinterland?





Hej alla! Väcktes vid sjutiden imorse av att skottbilen kom och praktiskt taget bombarderade mina trumhinnor med sitt bullrande. Fantastisk start på dagen, eller... Men när jag drog upp rullgardinen & kikade ut så möttes jag av en superfin soluppgång & massor av snö! Eller ja, det beror på hur man ser det. Massor av snö är ungefär lika med ett centimetertjockt lager av slask. Men, det räknas ju, och jag blev genast på toppenhumör. Snö är mysigt.

Vi har lite datorstrul för tillfället, så eventuellt blir bloggen lämnad lite åt sitt öde ett tag.. Men vi får se vad som händer. Förhoppningsvis kan vi få lite ordning på våra skrotiga datorer snart.

Ha en fin kväll, vänner!



2012-01-21 / 09:58:35 / Hjärtan


den fula kvalitén behöver vi ju inte bry oss om..

Hej you! Jag gjorde mitt första försök till hjärtbokeh igår. Det blev tyvärr lite slarvigt, men jag ska pröva igen snart, på riktigt. Två bilder har ni i alla fall ovan (som egentligen inte är riktig hjärtbokeh, men ändå lite gulliga).

Idag är det lördag för er som har missat det, och det betyder myyys! Ikväll ska jag träffa en vän, kolla film och bara ha det allmänt bra. Men först ska jag tillbaka till verkligheten - jobb och plugg väntar. Tjo!



2012-01-20 / 16:24:51 / Bowl until you drop

Tumblr_ljb0dn9eq11qfyyxzo1_500_large

Tumblr_lk3y3hvagn1qe2jk3o1_500_large
bildkälla - weheartit.com {bildbrist igen, tyvärr}

Ciao! Helgen är här, hur underbart? All stress är som bortblåst, faktiskt, och jag mår bara kalasbra! Ikväll blir det bowling och pizza med mina favoritbrudar, och imorgon blir det sleepover-mys med en av tjejerna. Det låter väl hur bra som helst, eller hur? Nu saknas bara lite fotoinspiration som grädde på moset. 

Förresten, "grädde på moset"? Vad är det för uttryck egentligen? Mos är ju äckligt. Och man kan ju inte ha grädde på mos.
Jag fattar faktiskt inte, nu när jag tänker efter. Är det ens så man säger? Det låter ju sjukt, haha..

Jaja, grädde eller inte, nu måste jag kila. Kärlek to you, vänner!



2012-01-19 / 19:55:26 / Stressiga dagar


Hej finisar! Har inte haft någon tid att blogga nu de senaste dagarna. Stress, stress, och mer stress! Egentligen har jag inte tid nu heller, men det spelar ingen roll, för jag har sådan underlig blogglust & tusentals saker att skriva om. Tyvärr så klumpar allt bara ihop sig i min hjärna till ett enda stort bläääööö??! så nu vet jag inte vart jag ska börja. Jag är extremt förvirrad! Allt är upp och ner. Eller så är allt rättvänt, men det är jag som står på fel håll. Jag vet att jag har massor av saker som måste göras. Och jag får faktiskt saker gjorda. Men sedan kommer det mera, och mera, och sen bara... Blir det ett stort och jobbigt bläääööö??! som skrämmer skiten ur mig, för att jag tror att jag inte kommer hinna med någonting alls och att jag kommer få IG i varenda ämne för att jag inte sitter i tre timmar varje dag och pluggar till kemiprovet. Vilket egentligen inte behövs, jag vet det. Men jag inbillar mig det. På grund av att bläääööö??! har erövrat min hjärna.

Herregud, vad jag babblar. Okej.
Den som orkade läsa att det där borde ju belönas med nobelpriset, eller nåt. Ingen rolig upplevelse, förmodar jag. Men nu fick jag i alla fall ut en massa satans känslor ur min hjärna. Och förlåt, kära läsare, för att ni stackare tvingas ta del av mina trista vardagsproblem.
Roligare inlägg är på G, om ett tag, men just nu kände jag att jag var tvungen att få det här ur mig. Puss!



2012-01-16 / 19:17:36 / Angående bloggdesigner

Hejhej allihopa! Glad måndag på er, eller nåt.

I ett inlägg som jag publicerade för någon vecka sedan {länk} skrev jag lite kort om att jag funderade på att börja göra gratis bloggdesigner åt andra. Jag tycker fortfarande att det är en väldigt bra idé, men jag har bestämt mig för att jag helt enkelt ska vänta med det tills jag känner att jag jag har mer tid över. Just nu har jag ingen tid alls över & det skulle bara bli sjukt stressigt att behöva tänka på någon annans bloggdesign mitt bland alla läxor, prov, träningar & annat som måste hinnas med. Plus att jag redan har lovat att göra en design åt två kompisar. Så, det får bli om ett tag! När jag är "redo". 
Bara lite snabb info, jag har haft några som har frågat mig om detta!

jag har världens myspysigaste halsduk. tänkte bara informera er om detta så att ni snabbt kan skynda till JC och fynda ett eget exemplar. för jag lovar, inte en vettig människa på denna planet skulle säga nej till en sådan här urgosig sak! löööve.




2012-01-15 / 15:18:27 / En till drömfångare

Bild tagen samtidigt som den andra drömfångarbilden i förra inlägget. Drömfångare är fina! Skulle vilja pryda hela rummet med dem. L o v e  t h e m ! 

Tänkte att jag skulle ge er ett litet bloggtips idag. De flesta har antagligen redan sett den här bloggen, och även jag upptäckte den för ganska länge sen. Men nu - vips! - så har den blivit en av mina nya favoriter. (Jag byter favvobloggar titt som tätt. Ett tag var det Foki, sedan fick jag upp ögonen för Nevnarien, sedan var det Megapixlar jag dyrkade ett tag. Är fortfarande en trogen följare av alla tre).

Den blogg jag snackar om, min nya favvo, är Kan Dee. Jag älskar hennes teckningar, de är helt grymma! Funderar på att klicka hem något från Kan Dee Shop, bara för att jag avgudar hennes konst. :')
I menyn på hennes blogg kan ni hitta hennes teckningar samlade. Ta er en titt, vad tycker ni?



2012-01-14 / 14:14:15 / Magiskt ljus




Jag har det absolut finaste morgonljuset rakt in genom mitt fönster. Idag var det extra snajsigt just under soluppgångsminutrarna, så jag passade på att ta några bilder, vilka ni ser ovan. Ljuset på första & andra bilden, åh, to die for!

Nähä, nu ska vara lite duktig och sätta mig ner tillsammans med min kära vän engelskaläxan. TTYL!



2012-01-13 / 21:19:32 / Sämsta humorn

Hm.. Jag vet inte vad som har flugit i mig, men när man är trött och har världens sämsta humor kan det resultera i lite random blogginlägg. Som det här då.

Memes-no-this-is-patrick_large

Tumblr_lxn2hhpf3b1qkf7feo1_400_large

Tumblr_lpwbtgwng81qbejk5o1_500_large

Aii-eepcmaanua8_large

Haha, sorry för det här onödiga inlägget i brist på annat. Men, haha, vem börjar inte skratta av den översta bilden? Jag dör lite smått i alla fall. Keep on laughing guys!



2012-01-12 / 18:34:28 / Fotoböcker

Hej hörrni! Jag måste bara, först och främst, berätta en sak: Jag har fått ett fadderbarn! Det är en helt otroligt söt pojke på 6 år. I Liberia bor han. Jag är så glad!!
SOS Barnbyar är organisationen. Mamma och jag "delar" på fadderskapet - det vill säga att vi skänker hälften av pengarna var. Jag skänker 100kr och mamma 100kr. Tyvärr är det inte tillåtet att uppge namn eller lägga ut bilder på barnet (såklart), men annars hade ni självklart fått se sötnosen som jag ska få hjälpa till ett bra och tryggt liv. 

Idag tänkte jag också tipsa er om två böcker fullproppade med härliga fototips. Jag läser dessa just nu, jättebra och lättförstådda böcker av en grym fotograf.
Jag hade tänkt att jag från och med nu ska försöka lära mig mer om fotografering. Inte bara fota, utan att faktiskt fatta vad det är jag gör. Lära känna min kamera och komma bort från autoläget så mycket som möjligt. Kunna ta tag i alla inställningar manuellt, på rätt sätt.

Det enda negativa med de här böckerna är att för att kunna genomföra cirka 90% av tipsen måste man ha utrustning som kostar en förmögenhet. Softboxar hit och teleobjektiv dit. Om någonting kostar under tusenlappen anses det som jättebilligt inom fotoutrustningsvärlden.. Det är sjukt. Sjukt synd.
Men en bra bild sägs inte uppstå tack vare kameran, utan tack vare fotografen. Så nu ska jag fortsätta att plugga studioblixtar och ISO-tal... See you around.




2012-01-10 / 20:14:16 / 2012-planer


Hej vänner! Jullovet är slut & nu är det skolan som gäller igen. Lovet har gått förbi i tusen-kilometer-i-timmen-fart, alldeles för fort. Men så är det ju alltid.
Känner på mig att den här terminen kommer bli fett grym, så det känns ändå bra! Allting är på topp & det kommer bli ännu bättre. Åtminstone hoppas jag det... Det är så mycket som jag vill uppnå med det här året, massor av drömmar, planer och mål. Magkänsaln säger att det kommer bli ett toppenår, och man ska alltid lita på magkänslan. 2012, bring it to me! I won't let my dreams just be dreams.



2012-01-09 / 16:10:56 / Forever young

min färgglada syster med en ballong. freedom, here we come!

Tjenare. Jag cyklade ner till stan innan idag för att skaffa film till den här kameran som jag fått låna. Men tydligen så behövdes det en annorlunda film, 120-film (den vanliga sorten är 140-film). 120-film fanns inte i butik & var uppenbarligen svårt att få tag på, så det blev inget med det.. Jättesynd, jag var så pepp på att testa den! Kanske kan jag hitta en annan, men det lär troligtvis inte bli av. Jaja, sånt är livet!

Fick nyss en känsla av att bloggdesignen saknade färg, så jag satte dit lite mörklila detaljer för att piffa upp den. Det beiga och det lila passar verkligen inte ihop, men det tillför lite spänning och personlighet, så jag blev himla nöjd med det ändå! 

Snart är det dags för en timme på gymmet med mamma. Vi ska gå på BodyAttack, det har jag aldrig testat förut. Man blir ju svettig bara av att höra namnet. Kroppsattacken, liksom. Hej träningsvärk!?



RSS 2.0