2013-08-19 / 17:08:57 / Dag ett på resten av mitt liv

Idag har jag börjat gymnasiet! [plats för eventuellt glädjeskrik här]
 
Nu mår jag ungefär såhär:
 
Älskar min klass, älskar min skola och älskar framförallt att allt är så nytt och spännande och ovanligt. Har fått fler nya intryck och nya vänner idag än vad jag fått under hela min barndom känns det som. Det må låta klyschigt men det är som ett helt nytt liv, ett nytt jag, och det känns fantastiskt. Är så glad att jag valde en linje långt hemifrån och jag ser oerhört mycket framemot de kommande tre åren. 2013-08-18 / 18:14:54 / Beach life / USA

Idag är min sista sommarlovsdag. Med andra ord: morgon börjar jag gymnasiet. (asdfghjkl whaaat.)
Jag är helt otroligt pepp och glad, jag älskar hösten och jag tror att jag kommer att älska min nya skola, men jag är också besviken på den här himla sommaren som bara drog förbi i ett ögonblick. Just därför vill jag härmed presentera ett megasomrigt strandinlägg á la USA-roadtrip. 
 
Vill också säga lycka till till alla er som också börjar skolan den här veckan. Dis year gon b amazin.
 
 2013-08-15 / 21:52:00 / Några sista sommarfrågor

vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
jordgubbar/vit choklad eller bra vänner/okänd stad. 
 
vad gjorde du för exakt fem månader sedan?
för fem månader sen var det mars. jag har inte en enda bild från den månaden, jag bloggade ingenting, var trött och ledsen och gick genom grå korridorer med skolböcker under armen och frös och längtade efter solsken. minns inte så mycket från mars, förutom att det var en deppig månad.
 
när var du avundsjuk på någon senast?
allt är så härligt just nu att jag inte riktigt har tid för avundsjuka, men det skulle väl vara ida för att hon har köpt game of thrones-boken på engelska. bästa, vill också ha!
 
har du något onödigt du gör?
ja, såna här listor.
 
kan du visa en bild på något jättebra?
den här staden som egentligen är bättre än jättebra.

vad är det sämsta med denna vecka?
att det är sista sommarlovsveckan. snälla söta rara vecka, ta aldrig slut!
 
vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
paddla kajak, läsa bra böcker, träna, njuta av friheten och helt enkelt planera inför kommande tre år.
 
vad ska du göra i höst?
börja gymnasiet och koreografera en musikal, först och främst. helt otroligt pepp på dessa två. annars hade jag tänkt mig att hänga med nya (och gamla) människor, jobba lite grann, fota, plugga stenhårt, dansa och må bra. 
 
har du några planer inför slutet av sommaren?
leva och ha jävligt roligt, kanske? sounds like a plan to me.
 
vad borde du göra men orkar bara inte?
städa, såklart. behöver alltid städa känns det som. orkar aldrig.
 
kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
säger inte mer än att det handlar om en viss resa i ett visst land med den här flaggan.
 
listan är brutalt kopierad från niotillfem2013-08-14 / 21:48:00 / Början på slutet

 
Ätit på ett äckligt hamburgerställe, promenerat i regnet, legat skavfötters i en soffa och pratat till klockan fyra. Gått vilse två gånger på vägen hem, kollat på teater, ätit massor av surt godis. Det var ungefär mitt senaste dygn. Imorgon ska jag träffa en fin favoritvän och på söndag ska jag paddla havskajak med mamma. Jag är så pepp på allt och åh, jag vill bara ta vara på de här sista sommardagarna innan jag börjar gymnasiet nästa vecka. En sista solstråle, en sista picknick, en sista vaken natt innan man får den där grå vardagskänslan i kroppen. Den här sommaren har varit, och är, helt underbar. 2013-08-13 / 14:59:00 / 4th of July 2013

Jag hade turen att få vara med om det fantastiska 4th of July-firandet när jag var i USA! Fjärde juli är alltså den amerikanska självständighetsdagen. Det var hur roligt som helst och det var en av de bästa kvällarna i mitt liv. Vi råkade befinna oss i Plymouth, amerikas "moderstad", där Mayflower och de första nybyggarna steg iland. Firandet där var enormt och vi hakade såklart på. Kelly hängde upp flaggor och dekorationer i vanen. 
 
Vi lagade och åt en traditionellt amerikansk middag på campingen. 
 
Väl framme vid hamnen i Plymouth köpte vi flaggor och accessoarer.
 
Jag och min fina grupp gick all-in på det amerikanska temat!
 
Vi tog cirka tusen bilder på varandra viftandes med flaggor i solnedgången. 
 
Det var så. himla. vackert.
 
Saara, Linda och Kelly var glada som vanligt. 
 
Hjalmar köpte ett lasersvärd. Why not?
 
Kvällen avslutades med en lång fyrverkerishow, kanoner och musik. En helt fantastisk kväll!2013-08-12 / 11:26:38 / Jag är platsen dom aldrig upptäckte

Idag fyller jag sexton år. Vet inte riktigt vad jag tycker om det förutom att jag äntligen kan leva mig in i första versen i Håkans Det kommer aldrig vara över för mig. Så, grattis till mig antar jag.
Har målat kråksparkar och rosa nagellack dagen till ära för att det känns på något vis lite extra sextonårigt. Det här kommer bli en fin dag. 
 2013-08-10 / 20:09:44 / New York City sunset

Magi.
 2013-08-09 / 15:28:39 / För du var solskenet, och jag var ensam

Idag tänkte jag äntligen ta mig tid att berätta om ett litet äventyr som inträffade för några helger sedan. Ida åkte med min familj till Halmstad där vi stannade i en helg för att utforska, shoppa och mysa. Som det ska vara på sommaren, helt enkelt. 
 
Vi gick på bio på Röda Kvarn. Två gånger. Första dagen såg vi Dumma mej 2 och skrattade i cirka två timmar, gjorde fula instagramvideos och åt godis. Sista dagen gick vi dit igen för att se The Lone Ranger, som var fullbokad, så vi spontanbokade Känn ingen sorg och jag kan inte ens beskriva hur fantastisk den filmen var. Ida satt och höll om mig och skakade av gråt under hela andra halvan av filmen. Det var svettigt men väldigt fint. 
 
Vi shoppade förstås. Både på en loppis (det tog oss en halv dag att över huvud taget hitta dit) och i staden. Jag fick med mig två tröjor bland annat. 
 
Vi åkte till Tylösand! 
 
Badade, skrev i sanden, solade, sov, läste, åt. 
 
Vi målade självporträtt! Det är jag till vänster och Ida till höger. 
 
Sedan blev det sent och vackert och hungrigt. Vi vågade oss inte in på Hotell Tylösand eftersom det såg alldeles för fancypancy ut (och vi hade sandigt hår och blöta kläder och små plånböcker). Vi gick till en strandkiosk och beställde kycklingsallad som vi åt i solnedgången. 
 
Vi kollade på dinosaurier, såklart. Vad annars? Dessa varelser är min senaste obsession. 
 
Vi åt både middag och lunch på vääärldens godaste italienska restaurang och åh gud, jag var i himlen.
 
Sista kvällen gick vi armkrok genom ett natt-Halmstad och stirrade på folk och satt på kundvagnstak och var allmänt pepp. Så himla himla bra helg!2013-08-08 / 09:00:50 / Världens vackraste Elin

 2013-08-07 / 16:03:59 / L&J

 
Fotade världsfinaste Linus och Johanna i förrgår. Drömparet.2013-08-04 / 20:35:35 / Jag vet jag har mig själv att skylla, har vetat det varenda fylla, varje gång jag skakat hem och längtat efter dig igen

Det har tillkommit några nya rader i mina spotifylistor. Här har ni mina två senaste beroenden.
 
Bastille! Tycker om hela Bad Blood-albumet framför allt. Särskilt Oblivion, Pompeii och Laura Palmer
 
 
DEN. HÄR. LÅTTEXTEN. 
Jag älskar den. Jag älskar den väldigt, väldigt mycket. Jag såg den första gången på tumblr i tron att det var en dikt, helt vanlig poesi liksom. Sen plötsligt hör jag de vackra raderna ur Markus Krunegårds mun och fattade. Nu är jag besatt av låten. 2013-08-03 / 13:57:25 / Upp

 
Ni vet de där sällsynta ögonblicken i livet då man är så svindlande lycklig att man inte kan sluta le, knappt kan prata eller ens stå upp, då man svävar lite extra högt ovanför jordens yta för att allt är så vackert överväldigande och man är osäker på om man drömmer eller är så livs levande som man någonsin har varit? 
 
För att få uppleva det bör du vara antingen vara fruktansvärt förälskad i någon eller åka upp till Top of the Rock i New York. Jag rekommenderar alternativ två. 2013-08-02 / 12:52:00 / För att tusenbitarshjärtan är mänskligt

 
På Museum of Natural History i Washington D.C. fanns en avdelning om människans utveckling. Där fanns det en liten dator som uppmanade oss att fundera över vad som gör oss till människor. När jag kom hem skickade jag in svaret ovan. Lagom vardagsromantiskt, precis som jag vill ha det, men ändå ett ganska bra svar på frågan, tyckte jag. 
 
Vill du skriva ett eget svar kan du göra det här.2013-08-01 / 18:05:56 / En sagovärld i verkligheten

Idag har jag varit ute och flängt runt på äventyr igen. Kalmar Slott var målet den här gången. Har ätit en världsbra caesarsallad, haft mina nya converse, gått omkring i enorma slottssalar där stegen ekar, läst om gustav vasa, tagit bilder, sett prinsessklänningar i finaste sextiotalssnitt, känt på sidentyger, gått igenom mörka portgångar och blivit kär i en gammal karta, bland annat.
Nu måste jag tyvärr skynda vidare ut i världen så här får ni elva stycken fotografier från dagen och en snabb hälsning: åk till Kalmar Slott!
 RSS 2.0