2012-08-30 / 16:24:00 / Fototips: Färgeffekter



Idag hade jag tänkt ge er ett litet fototips {jag har ju inte uppdaterat den kategorin på ungefär 1323786 miljoner år, ungefär}. Jag tänker berätta hur man gör för att få de fina färg/ljuseffekterna, som på bilderna ovan. Det är faktiskt otroligt lätt, och framför allt roligt att experimentera med. 
Visst kan man sitta i timmar framför datorskärmen och leka med exakt samma effekter om man har lite Photoshopvana, men jag gillar att bygga upp mina bilder 'from scratch', så att säga. Det här sätter verkligen fart på kreativiteten och skaparglädjen, och enligt mig blir det här tusen gånger snyggare och mer personligt.
 
Bilden nedan visar ganska exakt hur du gör:
 
 Du behöver färgat papper, sax, tejp och en kamera med motljusskydd. Tejpa fast små pappersbitar på motljusskyddet & börja fota. That's it.
 
Det hela går ut på att experimentera. Använd olika färger och klipp ut olika stora bitar som du kan testa dig fram med. Prova även olika material -  jag testade med aluminiumfolié, tyg, smycken, fjädrar... You name it. Ha mycket tid, tålamod och släpp loss.
Tänk på att alla automatiska kamerainställningar (särskilt autofokusen) inte riktigt hänger med i svängarna när man använder sig av denna metod, så det underlättar att fota helt manuellt.
 
Lycka till allesammans!



2012-08-28 / 20:19:20 / I was drizzle and he was hurricane

Hej, här sitter jag mitt i världen och försöker strukturera ihop någonting som liknar ett åtminstone litet, godkänt inlägg. Datorn krånglar(!!) och jag vågar inte blogga på grund av rädslan att hela skiten ska explodera eller i alla fall gå sönder lite grann. AAAAaaarggHH sdkfhvsdognnvudjdjhhfff.
 
Under min lilla frånvaro har en hel del hunnit hända i mitt liv; jag har börjat nionde klass {vilket känns finfint}, blivit kär i the Janoskians, badat i en grön pool med tillsammans med en fransk bulldog. Finfint. Jag har också upptäckt att Dallas är en grym serie & så är vår nya musiklärare trummisen i Playtones. Finfint det också.
 
Nu när skolan börjar, kommer även stressen. Mindre tid för både bloggen {som för tillfället redan är lämnad åt sitt öde, buhu} och kameran. Mer plugg, mer seriöst, mer rutiner. Note to myself: försök att ta det lugnt, andas djupt, bli inte alldeles stirrig och börja inte slita av ditt eget hår om du inte hinner med bloggen, tack.
 
Här kommer en hög med inspirationsbilderbara för att. Ha det bra, ta hand om er, glöm inte bort att titta in här då och då för jag ska verkligen försöka knyckla ihop några inlägg på något vis. Jag måste stilla min dela-med-mig-till-världen-feber. Hajdå.
påfågelöga
go with the flow
over the rooftops
maybe the road is ma home
bedtime wishes
bokeh streets
lovequotesrus:

EVERYTHING LOVE..
allt från sagajessica.tumblr.com



2012-08-20 / 13:32:04 / Reaching forward

Hej. Det är som sagt något fel med datorn, vilket gör att jag inte kan blogga. Nu sitter jag vid den lilla bärbara, utan bilder & utan något att blogga om. Jag hatar datorer för tillfället. Hade gärna suttit och knackat in det här inlägget i sten istället. Usch.
 
Ja, hur som helst. Livet bara rusar förbi ungefär såhär
reaching forward
och på fredag börjar skolan igen. Kan inte säga att jag är jättetaggad men ändå, det ska bli skönt, faktiskt. Lite rutiner, lite människor att prata om meningslösa saker med, lite vandrande fram och tillbaks i korridorer som man hatar, lite sådant. Det här ska bli ett fint år.
 
De senaste dagarna har jag kramat ur det sista ur sommaren med fotboll, vänner, tumblr, böcker och ganska mycket solsken. Jag vet inte när jag kan uppdatera härnäst men vi håller tummarna att det blir snart. tjohej



2012-08-15 / 21:13:39 / Ord som cirkulerar i mitt huvud just precis nu

.
why?
in-binary:

i don’t even care i want it to have a bit of excitement. It’s been locked away for far too long. At least i’ll feel something then. 


oh no!
.cause i will never ever forget you
thediaryofinspiration:

Wanna gain up to 400 instant followers overnight??? Just Click HERE and click YES!!! 

!
just so stupid



2012-08-15 / 17:28:14 / Alltså jag vet inte, men jag är glad ändå

 
Hade tänkt ladda upp sisådär tre-fyra bilder till, men blogg.se bestämde sig för att få rabies så ni får bara den här ovan. Experimenterade ute i skogarna med lite färgat papper och en ny mys-älsklingskofta. Fler bilder kommer.
 
De här dagarna har jag mest bara haft det allmänt bra, ni vet. Hade världens tjejkväll igår natt med några saknade vänner, så himlahimla mysiga är ni mina tjejor! En stor kärleksfull slängkyss till er.
Idag var jag dessutom hos frisören och gjorde lite trevliga förändringar. Eller ja, rätt mycket trevliga förändringar faktiskt. Nu står det lite mer uppåt & bakåt, som en söt liten gräsmatta, och så är det kort på sidorna. Känner mig rätt tuff måste jag säga. Bilder kommer på detta också.
 
Ha det fint mina kära, så hörs vi.



2012-08-12 / 11:28:22 / WOHO, GRATTIS, ELLER NÅGOT

Hallo! Idag är det ingen vanlig dag, minsann. Faktum är att jag fyller femton idag. Känns lite lustigt faktiskt. Har inte mycket att säga om detta, förutom att jag är så otroligt glad över alla fina presenter och gratulationer jag har fått. Tack, tack, tack.
Jag ska berätta mer om mina presenter och allt det där senare, men för tillfället krånglar vår dator, vilket betyder att uppdateringen kommer att bli rätt kass framöver. Jag dör inombords om jag inte får blogga, så jag kommer säkert på något sätt att kika in och säga hej, men förvänta er ingenting.
 
I fredags samlades hela tjocka släkten på kalas. Dessa bilderna är inte därifrån, men i brist på annat så tar jag två bilder från ett annat kalas, hehe. Sorry. Vi hörs snart, då jag förhoppningsvis har lite intressantare saker att dela med mig av.



2012-08-09 / 19:25:45 / The real life of an artist

Hej vänner. Jag tänkte lite grann på en sak. Hade det inte varit alldeles underbart att vara riktigt, riktigt duktig på att måla?

Tänk er känslan; att stå med sitt staffli på en grön sommaräng i solnedgången. Det är varmt, vindstilla, nästan helt tyst. En pensel, en tavla, en kladdig färgpalett och så typ Chris Hemsworth som står och poserar utan tröja bland blommorna. Och sedan dansar vi iväg i skymningen och lever lyckliga i alla våra dagaaaar

Hm. Man kan ju alltid drömma. ÅH MAGRUTOR




2012-08-09 / 13:45:14 / Blå drake

Hej mina fina. Idag ska jag visa er något alldeles speciellt.
I våras var vi på en keramikverkstad {se bilder här} och fick prova på att skapa med lera. I förra veckan fick vi komma tillbaka och glasera våra konstverk och nu har vi äntligen hämtat hem dem! Nu har jag världens finaste drake som nu står på vakt i fönstret, skapad av mina egna två händer.
 
Befinner du dig i Ronnebytrakterna och är sugen på att göra något liknande? Känslans Verkstad is the place to be.



2012-08-08 / 08:53:44 / My head is an animal

Of Monsters and Men - Dirty Paws
 
Helt galet vilken underbar låt ååååhåhåhåhåhhh jag vill bara försvinna in i jorden och jag vet inte och lyssna om och om igen aaaaahhh så fin så fin och ja. Punkt.



2012-08-08 / 08:42:55 / Days n' nights of my incredible life

Goddagens! Eller godmorgonens rättare sagt. Här kommer en mindre bildbomb från de senaste dagarna {mestadels tråkiga iphone-snaps, men vad gör man liksom.} 
 
Nu är det väl på tiden att jag önskar er en glad onsdag. Jag har knåpat ihop en liten lista på vad jag ska göra idag:
-
-
-
-
 
Hoppas ni har bättre planer för dagen än vad jag har.



2012-08-07 / 09:09:17 / 1100

Här får ni en random stubbe, bara för att jag kan. Yesbox. 
 
Idag är det exakt 1100 dagar tills jag fyller arton år. Det är många dagar, det. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag längtar... eller om jag fasar inför den dagen. 
Men strunt i det nu. Jag kan ta itu med de problemen om 1099 dagar. Hakuna matata, friends.



2012-08-06 / 11:33:33 / Hej

Kan någon vänlig själ därute berätta för mig varför det alltid spårar totalt när jag ska ta självporträtt?
 



2012-08-06 / 07:57:31 / Min sista vecka

Hallåja. Klockan är 07.39 och här sitter jag, mitt i världen och skriver om ingenting alls. 
 
Jag har just påbörjat min sista vecka som fjortonåring. På söndag fyller jag år och herregud, jag är ju gammal. Är det onormalt att ha åldersnoja när man ska fylla femton? Jag vill inte bli äldre. Jag vill vara liten i all evighet. (Fast det förstås. Det finns ju fördelar - som att slippa vara olaglig varje gång man cyklar till skolan till exempel.)
 
Och förresten, jag har ju glömt att berätta om mitt första nattdopp, som ägde rum i lördags//söndags. Det var bara tramp-tramp ut till havet, tassa ut på bryggan, ETT-TVÅ-TRE-KÖR, plask-plums IIIIIIH VAD KALLT, och sedan tramp-tramp hem, barfota i sommarnatten. 
Och så träffade vi en katt som vi så vackert döpte till Rabies Rabz Minigrisen Kisen Legolas Aragon Barbiegirl Holmberg Miketinac. Han var söt. 
 
Här har ni ännu fler skogsbilder. I know you love them.
 
 



2012-08-04 / 18:55:18 / Djupa skogar


bilder från igår || Nikkor 50mm f1.8G
 
Hej hörrni, tänkte kika in och skriva lite grann innan klockan blir för mycket.
Idag har jag strosat runt på Växjös soliga gator tillsammans med en saknad kompis som jag inte har träffat på år och dar. Så himla härligt. Åt thai, tittade i butiker, ni vet, sådär mysigt som man bara kan ha med någon som man inte har träffat på riktigt, riktigt länge. Dessutom fick jag med mig några kalasfina plagg hem från hyllorna, världens mysigaste kofta bland annat. 
Nu ska jag strax träffa en vän för filmkväll {vi ska sörja lite hade vi tänkt, med Titanic och Jag saknar dig. Och vit kladdkaka, förstås. Life's good.



2012-08-03 / 13:53:24 / Ljung


Goddagens allihopa. Vad händer? Inget speciellt för tillfället. Inte här i alla fall.
 
Har precis varit ute en lång runda i skogarna häromkring. Det var förmiddag & solen stod rättså högt på himlen, precis så att ljuset strimlas som köttfärs mellan löven, ner på gräset. Jättehärligt ljus. Knäppte lite fotografier, två har ni här ovan, resten får ni se... någon gång, möjligtvis. Ja.
 
NU SKA JAG GÅ OCH GÖRA NÅGOT VETTIGT MED MITT LIV. STÄDA? ANNARS KANSKE JAG FÅR SMISK AV MAMMA, SOM ÄR SÅ SNÄLL OCH KÖPER EN CHOKLADKAKA TILL MIG FÖR 30 SPÄNN. SJUKT. MEN GOTT.
NÄ, NÅGOT VETTIGT VAR DET. VI HÖRS.



RSS 2.0