2012-12-31 / 15:08:00 / Minnen i en glasburk

 
Det här är min tvåtusentrettonburk.
 
En helt vanlig glasburk som jag pyntat så vackert med lite nagellack (för att, ja, det var det som fanns närmast till hands på mitt skrivbord). Lite dagisnivå på det hela, men ni måste erkänna att den har en viss charm, ändå.
Den här burken ska jag fylla med bra saker som händer under året i form av små ihopvikta lappar. Nästa år, 2014, ska jag öppna den och minnas allt bra som hände under året. En liten burk fylld med fina minnen. Så himla bra idé som jag snodde från tumblr. Nu är jag riktigt pepp på 2013.
 
Gott nytt år finaste ni!
 2012-12-27 / 17:34:47 / Inget är magiskt och det är så tragiskt

 
Har varit en trött dag idag. Jag vaknade sent, såg en halv film & åkte sedan in till Karlshamn. Mamma och pappa skulle titta på möbler. Jag köpte några trettiokronorslinnen på h&m, men gick i övrigt mest runt med mysmusik i mina hörlurar och kände mig allmänt frånvarande.
Nu ska jag måla naglarna och lite senare titta på Burlesque {älskarälskar den filmen}. Åh, vad det är härligt med jullov. Ha en fin kväll, hörrni!
 2012-12-26 / 11:37:05 / Blå ögon och vintersol och lite sånt som jag hittar på

 
går långa promenader i mörkret
läser böcker
skriver listor med grön tusch
tänker på framtiden
bär stora mjuka halsdukar pga kallt
stretchar på mattan i mitt rum
somnar till the xx
glömmer allt vad skolarbete heter
sover lagom länge på morgonen
och är lagom glad2012-12-25 / 21:14:00 / Är det här allt som blir så dör jag

-bilder från tumblr-
 
Vi stod utanför huset och räknade minuterna. Det var nog kallt, tror jag. Det borde varit kallt. Men ingen snö. Vi hade våra iphones och exakt klockan 23.59, precis när min mobil slog om till 00.00, då dog Idas mobil. Massor av fyrverkerier, förstås. Och vi tände en sån där brinnande papperslykta som råkade fastna i ett träd och vi trodde att hela trädgården skulle brinna upp. Alla tog skydd bakom bilen när Ingrids lillebrorsa sköt en raket rakt mot huset.
Jag minns att sa till mig själv att det här året, 2012, det ska bli mitt bästa år. Jag ska våga mer. Jag ska hitta kärleken det här året. Det kommer bli helt fantastiskt. Så sa jag.
 
Nu, sisådär 360 dagar senare sitter jag i mitt rum, lutad mot garderoben med en laptop i knäet. Det är kallt.  Snön har nästan smält bort. Klockan är 20.51. Och jag är samma. Det hände ingenting. Jag är samma person som jag var för ett år sedan, den där nyårsnatten. Jag vågade inte mer. Jag hittade inte den där jävla satans skitkärleken. Det blev inte helt fantastiskt.
 
Och nu då?
Tvåtusentretton.
T v å t u s e n t r e t t o n n n n n . 
 
Jag undrar vart jag kommer att befinna mig om 365 dagar. Kanske Australien. Kanske är jag död. Eller kanske är jag just precis här. Med en laptop i knäet. Kanske skriver jag ett blogginlägg om alla underbara människor jag träffat under året, om alla nya platser jag besökt, om allt fint som har hänt och hur lyckligt kär jag är i en person som älskar mig tillbaka. Kanske inte. 
 
Man vet ju aldrig, eller hur? Man vet aldrig vad som kommer hända. Men jag vet en sak:
är det här allt som blir så dör jag.
 
{update: okejokejokej. det här inlägget fick mig att fundera lite extra & nu inser jag hur mycket som faktiskt HAR hänt under det här året. små små stora saker. viktiga saker och oviktiga och hemska och bra. hemska. och alltihop bara kommer över mig på en gång och nej jag orkar inte. tvåtusentretton nu tack jag vill inte ha det här skräpiga tvåtusentolv längre ok? tack och hej}2012-12-25 / 18:18:38 / Gifts

Hej på er. Jag hade en jättefin julafton igår - bra människor, god mat, Kalle Anka, tomte - så som det ska vara. Alltid lika fint att umgås med släkten. I det här inlägget hade jag tänkt visa lite saker som jag fick igår. Spännande, right? 
Okej, här kommer den, Sagas julklappslista 2012.
 
Vi börjar med pengarna. Farmor, farfar, mormor och morfar har tillsammans bidragit med en mindre förmögenhet till mitt sparkonto. 
 
Rut m fl-jacka. Så fin. Tänk er denna nu till våren med en riktigt gosig halsduk & doc martens. Jag får sådana lyckliga visioner i huvudet och vill bara åka iväg på sommaräventyr i den här nu på direkten. 
 
Den här låg i julstrumpan på morgonen. Höll mig sysselsatt i väntan på Kalle Anka & resten. Veckorevyn är helt klart favoriten när det kommer till "ungdomstidningar" som det så vackert heter. 
 
En go tröja från New Yorker.
 
Lite välbehövliga prylar. Det är trosor (från topshop!), träningsstrumpor, hudvårdsprodukter/bodylotion, en ansiktsbehandling, pengar till mitt abonnemang, biljett till en teaterföreställning och lite annat trevligt.
 
En egen resväska för framtida äventyr. Jättestor, chocklila och köpt på Teneriffa. Jag är taggad på att resa iväg nu. Packa den här, sätta sig på första flyg och bara sticka härifrån. Jag och väskan och kameran och kanske en kär vän. Någon som hänger på?
 
Choklad!!!
 
Tshirt från Monki. Älskar den! Mamma som har shoppat till mig när hon var i Stockholm - she knows i'm a monki lover. Seriöst bästa affären.
 
{hoppas verkligen ni hade en riktigt god jul och att ni också blev glada över era julklappar! love you all peepz.}2012-12-23 / 15:55:58 / Juligt

Hej igen.
Jag är ledsen för att jag har varit borta så länge. Under hela december har jag gjort tre inlägg. Tre stycken. Det är ganska sorgligt, alltihop är ganska sorgligt, men nu är det som det är. Det jag vill komma fram till är att nu är jag tillbaka. Inget tre inlägg i månaden-bloggande, utan tillbaka på riktigt. Åtminstone hoppas jag det.
 
Idag är det officiellt mini-julafton i min släkt, så vi ska fira med pappas släktsida idag. Jag har ägnat åtskilliga timmar åt att baka julgodis, pynta presenter, pyssla, fixa och stressa den här helgen för att få allt klart i tid. Hatar julstress. Igår gick vi en sväng på stan och köpte de sista klapparna. Det är ett under att jag hinner fixa allt i tid varje år.
 
Gästerna kommer om cirka tio minuter. Måste skynda. God jul allesammans!2012-12-16 / 10:36:00 / Kodaline

 
Kodaline - All I Want
(Hoppas ni har haft ett mycket fint december hittills, fina läsare. Kommer tillbaka snart!)2012-12-07 / 17:39:00 / Mitt hjärta är ditt att förstöra

tre bilder från de senaste dagarna. 
tre ord som beskriver de senaste dagarna: snö/kallt/känslosamt.
tre fina från tumblr: 1, 2, 3.2012-12-02 / 10:48:04 / Första advent

 
Vad hände med november?
 RSS 2.0