2013-05-31 / 22:18:31 / Alaska Young

Idag har jag: fikat under ett parasoll, tittat på fransk film, sprungit en runda, varit hos frisören, gråtit till en bok för första gången på evigheter och shoppat secondhand. 
 
Köpte en perfekt jeansjacka som ska dipdye-blekas, ett par knallblå åttiotalsbyxor som ska klippas till oversize-shorts och en rutig skjorta som jag inte kan bestämma mig om jag ska göra om till en löskrage eller behålla som den är. Hm.
 
Idag har jag lyssnat på: The Shins - Australia. Hemskt bra och hemskt mysig och lite knäpp.
 
Idag har jag ätit: mormors rabarberpaj / äpple / köttfärsspett med fetaost / potatisbullar / ostfralla / hemgjord müsli / quinoasallad / godispåse.
 
Idag har jag läst: Looking for Alaska ("Var är alaska" på svenska) av John Green. Lägg märke till ovanstående "grät till en bok för första gången på evigheter". Är mitt i den sorgligaste biten just nu och återkommer om denna fantastiska bok vid ett senare tillfälle. 
 
 
Idag är jag glad för: fredagskänslan, solen och värmen och sommaren, att varje dag kommer vi yttepyttelite närmare dagen då jag aldrig mer behöver gå till skolan som högstadieelev, mina nya secondhandfynd förstås, att jag har världens bästa musiksmak, att jag läser världens bästa böcker och skriver världens tråkigaste inlägg på min blogg och ni älskar mig ändå.



2013-05-30 / 17:45:05 / We don't sleep when the sun goes down, we don't waste no precious time

Alltså. Kan knappt fatta att det faktiskt blev sommar till slut. Jag sitter i skrivandets stund i min nya bikini och svettas. Om två himla dagar är det juni. Officiellt äkta sommar. SOMMAR. Den mest magnifika sommaren någonsin, dessutom. (Var tvungen att skriva några extrasomriga ord i fetstil, feel the excitement folks).
 
Vet inte hur ni känner, men jag håller på att gå sönder av lycka. Det var meningen att det här skulle bli ett vanligt halvtrist torsdagsinlägg men nu tänker jag inte publicera det utan minst tio peppbilder och ett fabulöst cybersommarskrik. Redo?
 
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH
 



2013-05-28 / 21:54:31 / Chili-cashew-nånting

Har länge tänkt att jag ska börja fotografera fler vardagsbilder. Och vet ni, det är precis vad jag har gjort idag! Min allra käraste syster fyllde tolv idag så vi bestämde oss för att gå ut och äta. Och spontanmiddagar tackar man ju knappast nej till.
 
Jag var ganska pepp, som ni kanske märker på suddiga bilder och stirrig blick.
 
Vi gick till thai! 
 
Där har de snirkliga staket, stora växter, träelefanter och små thailändska flickor i luciaställning runt varje hörn.
 
Och förstås väldigt god mat. Jag åt den här chili-cashew-nånting-kycklingrätten.
 
Nudlar alltså! Kan leva på nudlar.
 
Och sedan gick vi hem. Såhär grönt och fint var det i stan. 
 
Förutom den här thaimiddagen var jag även på biblioteket idag och lånade bra grejor som jag ska visa någon dag framöver, och så har jag hunnit med en timmes intensivplugg/uppsatsskrivande och ett crazy vattenballongskrig. Hoppas ni har haft en lika fin tisdag som jag! puss



2013-05-27 / 07:58:00 / West of the Moon

Här är ett världsklasstips för alla er som, liksom jag, är lite svaga för märkligheter. Det där som ligger precis i utanför ramen av ens förstånd - magin och mystiken. Jag har sett videon fyra gånger och kan fortfarande inte riktigt greppa allt. 
 

 

Det här är precis en sådan knäpp kortfilm. Snälla vig elva minuter av ditt liv åt att se den här videon för den gav mig verkligen tvåhundra ton inspiration och den är helt enkelt vacker. Mycket märklig, men vacker.




2013-05-26 / 16:02:00 / Mamma.

 
Idag är det mors dag! Här har det regnat hela dagen. Undrade först var sommaren tog vägen tills jag mindes vilka breddgrader vi bor på och att den svenska sommaren ser ut ungefär såhär. Man borde ju vara van vid det här laget.
 
Jag och mamma lunchade hos mormor och morfar för att fira dagen och vi hade en megalång, mysig pratstund.
 
Medan vi tuggade pannkakor berättade morfar om sin barndom i Jugoslavien, fattigdomen, hur han rymde över den österrikiska gränsen, drömmen om Amerika och hur han till slut hamnade i Sverige. Jag har aldrig hört honom berätta om det förut, så det var väldigt spännande och rörande.
 
Efteråt fick vi långa, sega kolakakor {favoriten} som mamma hade bakat på morgonen.
 
För att summera: en mycket bra förmiddag.



2013-05-25 / 23:17:00 / För att den här sommaren kommer bli den bästa någonsin.

Idag är det lördag och jag tänker att det måste vi ju bloggfira genom att bli lite sommarpepp. Därför känns det här som ett mycket bra tillfälle att berätta om en väldigt, väldigt stor grej som händer i sommar. En dröm som går i uppfyllelse, på riktigt. 
 
Jag ska åka till USA.
 
 
Många förstår nog inte hur enormt det här är för mig. Jag förstår knappt själv. Knäppt, overkligt, knasigt, det händer inte, det är bara en dröm, en tanke.
Men om trettionio dagar sitter jag på ett plan som skall ta mig till Boston. ETT PLAN. TILL BOSTON. MED MIG OMBORD. I verkligheten.
 
När det planet landar kommer jag att fortsätta neråt längs östkusten på en tre veckors roadtrip. Från Boston till Miami.
 
(Det kanske inte märks, men jag klarar knappt av att skriva det här pga att mina fingrar pirrar så mycket av spänning.)
 
Äventyr, mysiga campingkvällar, nya vänner, vackra landskap, solbränd hy, storstadspuls, nöjesparker, fotografier, skyskrapor, den amerikanska kulturen, grillad mat, långa bilresor, sovsäckar, enorma stränder, exotiska öar och New York, New York, New York. 
 
NEW YORK.
 
 
Ni som känner mig vet antagligen om hur hårt mitt blodiga lilla hjärta klappar för den här staden. Hjärtinfarktsjättemegahårt. Jag kan inte sätta fingret på exakt varför, men den känslan jag får kan liknas vid när man möter en person som man står nära och har varit ifrån en väldigt lång tid. Man känner en trygghet i den personen. Jag hör hemma här. Jag har aldrig besökt New York, men för mig är det inte en främmande stad. Det är hemma. Förstår ni? Här passar jag in. 
 
Det här är den största händelsen i mitt liv hittills. Jag svävar av lycka så fort USA letar sig in i mina tankar. Och det kommer bli helt fantastiskt att få dela det med er. Jag planerar att blogga om hela äventyret, från minsta förberedelser tills jag har båda fötterna på svensk mark igen. Ni hittar alltihop under min nya kategori "USA 2013".
 
{mer info om min resa hittar ni här. bilder från min tumblr.}



2013-05-25 / 07:33:21 / Utrymme för en tanke

Hon måste vara galen som bloggar klockan 07:08 en lördagsmorgon, tänker ni nu. Och det stämmer nog. Men jag kände att det här var ett fint tillfälle att ge er ett litet fotograftips.
 
Untitled
 
Caught
 
 
Foto: Noell Oszwald
 
Snubblade över dessa bilder för någon dag sedan. Jag är oerhört svag för det overkliga, drömska uttrycket och jag blir alltid lika mindblown av fotografier som ligger på gränsen mellan verklighet och illusion. Det här är 100% sådana fotografier. Vackert och avskalat och dessutom i gråskala. Imponeras lite extra av fotografer som klarar av att leverera i svartvitt eftersom jag själv tycker att det är svårt. 
 
Vad tycker ni? Kan man låta bli att älska?



2013-05-23 / 15:59:00 / Sväva

Lovade ju i förrgår att jag skulle visa mina platforms. Här är dom, mina förälskelser. 
 
Inte alls så klumpiga som man kanske tror. Platå är varken tungt eller vingligt utan bara skönt eftersom stegen dämpas av sulan och det blir som att man svävar fram. Dessa är 3 centimeter utöver den vanliga skon.
 
Jag tycker verkligen att platåskor är . himla. snyggt. Typ såhär, eller såhär. Eller kanske såhär. Åh. 
 



2013-05-22 / 15:25:57 / Collar

En bra låt: Vampire Weekend - Diane Young
Ett läsvärt blogginlägg: Patrick Stump (från bästa Fall Out Boy) har skrivit en dödsbra text om det hopplösa omotiverade internethatet. Läs!
En inspirerande video: Tre killar har rest omkring och gjort kortfilmsprojekt med olika teman. Det här är enligt mig deras bästa film - en minuts jumpcutting mellan världens vackraste platser.
 
Här är förresten tre aprilbilder på mig och min krage. Jag har utvecklat något slags krag-beroende på senaste tiden. Nästan löjligt. Men det är så snyggt!! 
Jag har fått ärva en gammal oanvänd skjorta av pappa som jag har omvandlat till en löskrage. Ska titta på loppisar och secondhandaffärer efter gamla skjortor och blusar som jag kan klippa till. Finaste accessoaren jag vet just nu.
 
 



2013-05-21 / 18:15:12 / Efter tre månader

Ojoj, hej på er, nu var det dags. Jag ska börja blogga igen! Himmel och pannkaka, tänker ni nu, varför då? Ingen aning, svarar jag.
Men jag har varit så enormt bloggsugen på sistone, så jag känner bara helt och hållet nu kör vi!!
 
Jag tänkte att vi skulle börja med en liten tillbakablick på de senaste bloggfria månaderna. Källa: instagram, förstås.
 
Här är mitt och Idas fräsiga engelskaarbete om Australien. Lite tumblr-inspirerat, så att säga. Sedan har vi en fredagsklädsel
med favoritjeansen och en då nyköpt tröja från Monki. 
 
Lade för första gången ögonen på ett par Converse Platforms och jag skojar inte, det var äkta kärlek. Blev så förälskad! Nu står
de här hemma och förgyller min skohylla. Ska visa er snart!
Förutom det så släppte Paramore sitt nya album!!! Helt galet bra. Älskar varje ord och varje ton. Favoritlåten är Proof.
 
Sommaren kom tillslut! Här är första glassen och mina vackra ben i solskenet. 
 
Jag lyckades skada svanskotan något extremt och blev då hembjuden till Ida, som bakade till mig och vi hade ett riktigt nostalgiskt
Disney-maraton. Till höger ser ni stiligheten själv morgonen innan jag skulle på IB-intervju. 
 
Cyklade ner till loppis och gjorde världens fynd, plus att jag klippte och fixade till lite gamla kläder.
Ny garderob för 30 spänn totalt. Här har vi också en kreativ skapelse kallad mitt hår efter en regnig dag och glömt hårvax. Fint.
 
Ja, det var väl ungefär det. Har hänt väldigt mycket roligt på senaste tiden, men det får vara till en annan gång. Ses snart igen,
hoppas ni fortsätter läsa trots det här lilla uppehållet. Puss



RSS 2.0