2012-04-30 / 16:48:52 / Valborg

Hej på er! Idag är det mammas födelsedag, och valborg dessutom. Eftersom vi har all anledning att fira idag har vi ätit en superdupergod lunch på stan, snart kommer kalasgäster för att äta bästa buffén och bara ha allmänt kul, senare ikväll ska vi på feeest och efter det sover jag över med en kompis. Grymt härlig dag, med andra ord.
Vad hittar ni på denna valborgsafton?





2012-04-27 / 21:57:54 / Kvällssol

Tjenare! Bloggen är gapande tom & trist, men så är det ibland. Punkt slut.

Har precis släpat mig ur soffan, där jag satt med och myste ihjäl mig med mitt duntäcke & en massa chokladdoppad frukt. Så skönt efter en stressig vecka - jag är helt sluuut. Har haft både dansträningar och föreställningar alla dagar denna veckan. Har varit galet kul, men krävande. Och i helgen är det seriepremiär. Taggatagga!

{lite nya bilder i den fina kvällssolen}




2012-04-22 / 16:39:45 / ⇩ READ THIS ⇩



Hi there!
I'm a girl living in Sweden. Is there anyone out there who would like to be my pen pal? A girl or guy with a colorful spirit, at any age, from any country worldwide.
It would be so awesome if you could write a little letter to me at [email protected]. Write some lines about yourself {name, age, where you're from, interests and more}.
It would be really awesome to have pen pals from all over the globe, to exchange experiences and inspiration with. I'd be so happy if someone wrote to me :)



2012-04-22 / 15:56:18 / Designtips: Dela upp dina kategorier

Jag har ju lovat er denna guiden, och här kommer den. Den handlar alltså om hur du delar upp dina kategorier i olika små grupper, med över- och underkategorier {precis som i min kategorimeny}. Det är en aning krångligt om man inte har lite erfarenhet av bloggdesign, men prova er fram och läs noga.

STEG 1
Börja med att gå in i kodmallen och leta upp stycket där dina kategorier ligger. Det börjar med <div class="navheader">Kategorier</div>. Under den raden står det ett stycke koder som börjar med <ul> och slutar med </ul>. Ta bort hela det stycket, från <ul> till </ul>.

Där ska du nu lägga in länkkoder till alla dina kategorier. Länkkoden till varje kategori ser ut såhär:
<a href="http://din bloggadress/category/kategorins namn.html">kategorins namn</a><br />

Vi låtsas att jag har en kategori som heter Mitt liv. Länkkoden till den kategorin blir då såhär:
<a href="http://sagajessica.webblogg.se/category/mitt-liv.html">Mitt liv</a><br />

Lägg in länkkoden för varje kategori du vill ha med.


STEG 2
Nu kommer vi till själva uppdelningen. Nu ska du lägga in överkategorier och sortera länkkoderna i grupper. Om du till exempel vill ha en överkategori som heter "Foto", så skriver du kort och gott Foto i kodmallen. Under Foto lägger du alla länkkoder som du vill ha i den gruppen.
Fortsätt sedan på samma sätt, skriv bara namnet på en överkategori och lägg länkkoderna under.



Sådär ja. Hoppas ni förstod, trots att det blev lite komplicerat. Prova er fram tills det blir som ni vill ha det.



2012-04-22 / 11:12:18 / Q & A

Hej på er. Tänkte ge ett snabbt svar på två frågor som har dykt upp i kommentarsfältet under helgen.

Svar:
Jag tänkte att jag skulle göra ett inlägg om detta, i min Designtips-kategori. Den kommer upp så fort jag hinner och orkar, möjligtvis senare idag eller i veckan. Annars har jag hittat en annan bra guide, klicka här för att se den!



Svar:
Frågan handlar alltså om DE HÄR BILDERNA.
Det är inget komplicerat alls. De är tagna i ett helt mörkt rum, mot en vanlig vit vägg, med en ficklampa som enda ljuskälla. Det behövs någon slags ficklampa med ganska stark spot, så att det blir en tydlig cirkel på väggen. Sedan ställer du sig helt enkelt mellan ficklampan och väggen så att en skugga bildas. Sätt kameran på ett stativ och använd självutlösare eller fjärrutlösare, och ta bilder på skuggan.
Det kan vara lite svårt att veta hur man ska stå och så vidare, men prova dig fram, helt enkelt, tills det blir bra. :)



Hoppas att ni fick svar på era frågor, Moa & Lovisa. Det är bara roligt med frågor, så undrar ni något, tveka inte att lämna en kommentar! ♥



2012-04-15 / 16:36:07 / Sunday afternoon

Hallå allesammans! De senaste dagarna har varit lugna myspysdagar, helt enkelt, sådant som man behöver ibland. De har bland annat innehållit en loppisrunda, lite skrivande, fotbollsmatch, jobb, bra böcker, Pirates of the Caribbean, och en inspirerande lista som ni förmodligen ska få ta del av senare. See you

{inga bilder / slängde ihop ett collage}



2012-04-14 / 13:35:46 / Apple




2012-04-13 / 21:45:44 / B&W Selfportrait

Fotade och filmade lite grann innan idag & här nedan är en liten del av resultatet. Det är dock en lång historia som innefattar både ösregn, läppstift och barfotaspringande. Det hela började med att jag skulle fota självporträtt i den här gamla hollywood-glamourösa andan, men misslyckades totalt med att locka mitt alldeles för korta hår. Luggen fick eget liv & ville inte alls samarbeta {vilket ni ser på bilden, hehe}.
Då fick jag istället idén att göra något med skräck/sorg/drama-tema. Bilden nedan blev en slags mix av dessa två idéer. En smula av den första glammiga idén är liksom ihopknutet med det sorgsna, ärliga, svarta.

Jag kan inte låta bli att tänka "mig själv om tio år" eller något sådant när jag ser den här bilden. Det är något vuxet över alltihop. I vilket fall som helst så väcker den en hel del känslor hos mig.




2012-04-11 / 20:57:17 / Imperfection is beauty

Hey! Numera har ett metallmonster bosatt sig i min mun {med andra ord så har jag fått tandställning}. I två år ska jag gå runt med blingblingade tänder & borsta i tio minuter varje dag. Gött!
Idag var dessutom en av plattorna på rymmen, så jag fick åka in till tandregleringen igen och visa den lille tandställningen vem som bestämmer. Nu hoppas jag att det är lugnt, att den sitter tryggt där den ska, och att värken snart ska försvinna så att jag kan äta som en normal människa. Vill man bli fin får man lida pin, inte sant?

Nu ska jag ta itu med den evighetslånga tandborstningen. Tagga tagga! Ha det bra & njut av era fina raka tänder. Pusspuss



2012-04-08 / 21:06:45 / This world is mad

Tjingeling! Dagen har spenderats med ett gäng härliga vänner, först i kyrkan {konfirmationsgrej}, sedan på bion. Och mitt i alltihopa klämde jag in en lunch bestående av världens goaste hemgjorda pizza. Åh, nomnom.
Haft en toppendag helt enkelt. Vad har ni hittat på?

/random arkivbild/



2012-04-07 / 22:18:25 / Bästa modebloggarna



/ överredigerat självporträtt i spegeln / kungsholmens hamn av melissa horn, text /

Vet ni vad, jag tänkte på en sak, apropå ingenting. Modebloggar. Japp, det var det jag tänkte på, modebloggar. Som de flesta {förmodligen?} vet, så är mode och kläder ingenting jag sysslar med. Inte alls, faktiskt. Jeans, tröja, mascara, lipsyl och möjligtvis ett par örhängen - that's it, min glammiga vardagslook.
Men, trots att jag i verkliga livet inte bryr mig om att klä mig si eller så, så älskar jag att kolla in vad andra har på sig. Och det är här modebloggarna kommer in i bilden.
Och nej, jag menar inte små rosa fluffiga tjejbloggar som lägger in 'dagens outfit' och så vidare, jag menar riktiga modebloggar.

Jag tänkte dela med mig av mina två favoriter i modebloggsvärlden; Sea of Shoes och 365days. Särskilt den sistnämnda. Hos 365 days finns fantastiskt mycket inspiration att hämta, både för foto- och modeintresserade. Kreativa, känslofyllda, vackra modebilder och inspirerande texter, i både svensk och engelsk version. Om du klickat dig in på deras blogg kommer du inte därifrån oberörd.
Hur jag lyckades fastna för Sea of Shoes har jag ingen aning om - där är alltihop bara knasigt. Kläderna är inte snygga ens en gång. Men Jane Aldridges fina personlighet och vackra ansikte var nog det som fångade mig - eller vad vet jag. Jag blir i alla fall jätteinspirerad av alla konstiga klackstövlar & mönstrade brallor.

Ja, det var väl det jag hade på hjärtat denna lördagskväll. Nu ska gosa ner mig under täcket med papper, penna och nya numret av Fotosidan. Ha det braaa!



2012-04-07 / 09:30:47 / Får får får?


Nej, får får inte får, får får lamm.
Hej fina ni! Har gått och blivit kär {i bilden ovan}. Tog den i förrgår på Almö, och jag kan inte låta bli att älska alla fina kontraster. Det är solen som lyser genom väggbrädorna och lämnar dessa vackra mönster på fårens mjuka ulliga kroppar. Kind of artistic, isn't it?

Hur som helst, jag igår köpte jag en ny bok {tjugofem spänn på maxi, wehe}. Ängeln heter den, av Bali Rai. Någon som har läst den? Den verkar ju super, och omslaget är oemotståndligt snyggt måste jag säga. Och det är ju alltid ett plus, enligt mig.

Jaja, jag tänkte mest bara önska er en glad påsk!



2012-04-05 / 17:40:46 / Vackra varelser







Hej på er! Hinner inte skriva så mycket just nu, men jag kan i alla fall lugnt säga att jag har haft en av de mysigaste dagarna på länge. Bilderna säger väl en hel del, antar jag. Har varit på en gård på Almö, hälsat på alla underbara underbara UNDERBARA djur. Har även fått en ny kärlek till lamm - sötaste jag sett!



2012-04-03 / 21:43:12 / Glasses

Hey! Vad kul att några av er gillade Emma's design. Verkligen skönt att höra - man är ju alltid lite rädd att man ska ge bort något som personen i fråga inte gillar. Hoppas bara att Emma också tycker om den!
Och nej, jag gör inte designer åt andra just nu. Önskar att jag hade kunnat, men jag har inte tid, tyvärr.

Imorgon ska jag & några vänner hänga lite i grannstaden. Shoppa och mysa. Hade tänkt införskaffa ett par nya brillor eftersom mina gamla snyggisar gick sönder (jag råkade sätta mig på dem, smart osv) och jag har ingen aning om vad jag vill ha för några. Tips, någon?

{Här har ni förresten universums tuffaste glajjer. Jajamen.}
Black Handlebar Mustache Sunglasses in Costumes Shop by Theme Steampunk



2012-04-03 / 11:12:58 / Blue eyed girl


Hallåå! Tänkte titta in & skriva en snabbis, och först av allt måste jag bara påpeka; gud vad underbart det är med lov!
Idag ska jag träffa en kompis, och lite senare ikväll tar jag en sväng till tandläkaren för att peta ut en dum liten tand som sitter fel. Sedan är allt klart för tandställning! Den ska sättas in om en vecka exakt, och jag är ganska nervös måste jag säga.

Nu har jag dessutom färdigställt en designbeställning till fina Emma! (Nej, jag tar inte emot beställningar, detta var ett litet undantag). Så här ser den ut, med möjligtvis några förändringar, beroende på hur hon vill ha det. Jag gillar den, den blev himla enkel och sådär. Ni kan väl ta en titt på hennes söta blogg; www.emmanikelinnea.blogg.se.




RSS 2.0